македонски » германски   нешто мора


72 [седумдесет и два]

нешто мора

-

+ 72 [zweiundsiebzig]

+ etwas müssen

72 [седумдесет и два]

нешто мора

-

72 [zweiundsiebzig]

etwas müssen

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиDeutsch
мора mü---n +
Морам да го испратам писмото. Ic- m--- d-- B---- v----------. +
Морам да го платам хотелот. Ic- m--- d-- H---- b-------. +
   
Мораш да станеш рано. Du m---- f--- a--------. +
Мораш да работиш многу. Du m---- v--- a-------. +
Мораш да бидеш точен. Du m---- p-------- s---. +
   
Тој мора да наполни бензин. Er m--- t-----. +
Тој мора да го поправи автомобилот / возилото. Er m--- d-- A--- r---------. +
Тој мора да го измие автомобилот / возилото. Er m--- d-- A--- w------. +
   
Таа мора да пазарува. Si- m--- e--------. +
Таа мора да го чисти станот. Si- m--- d-- W------ p-----. +
Таа мора да ги пере алиштата. Si- m--- d-- W----- w------. +
   
Ние мораме веднаш да одиме на училиште. Wi- m----- g----- z-- S----- g----. +
Ние мораме веднаш да одиме на работа. Wi- m----- g----- z-- A----- g----. +
Ние мораме веднаш да одиме на лекар. Wi- m----- g----- z-- A--- g----. +
   
Вие морате да го чекате автобусот. Ih- m---- a-- d-- B-- w-----. +
Вие морате да го чекате возот. Ih- m---- a-- d-- Z-- w-----. +
Вие морате да го чекате таксито. Ih- m---- a-- d-- T--- w-----. +