македонски » германски   нешто појаснува / образложува 3


77 [седумдесет и седум]

нешто појаснува / образложува 3

-

+ 77 [siebenundsiebzig]

+ etwas begründen 3

77 [седумдесет и седум]

нешто појаснува / образложува 3

-

77 [siebenundsiebzig]

etwas begründen 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиDeutsch
Зошто не ја јадете тортата? Wa--- e---- S-- d-- T---- n----? +
Јас морам да ослабам. Ic- m--- a-------. +
Јас не ја јадам, бидејки морам да ослабам. Ic- e--- s-- n----- w--- i-- a------- m---. +
   
Зошто не го пиете пивото? Wa--- t------ S-- d-- B--- n----? +
Јас морам уште да возам. Ic- m--- n--- f-----. +
Јас не го пијам, бидејки морам уште да возам. Ic- t----- e- n----- w--- i-- n--- f----- m---. +
   
Зошто не го пиеш кафето? Wa--- t------ d- d-- K----- n----? +
Тоа е студено. Er i-- k---. +
Јас не го пијам, бидејки е студено. Ic- t----- i-- n----- w--- e- k--- i--. +
   
Зошто не го пиеш чајот? Wa--- t------ d- d-- T-- n----? +
Немам шеќер. Ic- h--- k----- Z-----. +
Јас не го пијам, бидејки немам шеќер. Ic- t----- i-- n----- w--- i-- k----- Z----- h---. +
   
Зошто не ја јадете супата? Wa--- e---- S-- d-- S---- n----? +
Јас не ја нарачав. Ic- h--- s-- n---- b-------. +
Јас не ја јадам, бидејки не ја нарачав. Ic- e--- s-- n----- w--- i-- s-- n---- b------- h---. +
   
Зошто не го јадете месото? Wa--- e---- S-- d-- F------ n----? +
Јас сум вегетаријанец. Ic- b-- V---------. +
Јас не го јадам, бидејки сум вегетаријанец. Ic- e--- e- n----- w--- i-- V--------- b--. +