македонски » германски   Придавки 2


79 [седумдесет и девет]

Придавки 2

-

+ 79 [neunundsiebzig]

+ Adjektive 2

79 [седумдесет и девет]

Придавки 2

-

79 [neunundsiebzig]

Adjektive 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиDeutsch
Облечена сум во син фустан. Ic- h--- e-- b----- K---- a-. +
Облечена сум во црвен фустан. Ic- h--- e-- r---- K---- a-. +
Облечена сум во зелен фустан. Ic- h--- e-- g----- K---- a-. +
   
Јас купувам една црна ташна. Ic- k---- e--- s------- T-----. +
Јас купувам една кафеава ташна. Ic- k---- e--- b----- T-----. +
Јас купувам една бела ташна. Ic- k---- e--- w---- T-----. +
   
Ми треба нова кола. Ic- b------ e---- n---- W----. +
Ми треба брза кола. Ic- b------ e---- s-------- W----. +
Ми треба удобна кола. Ic- b------ e---- b------- W----. +
   
Таму горе живее една стара жена. Da o--- w---- e--- a--- F---. +
Таму горе живее една дебела жена. Da o--- w---- e--- d---- F---. +
Таму долу живее една радознала жена. Da u---- w---- e--- n--------- F---. +
   
Нашите гости беа фини луѓе. Un---- G---- w---- n---- L----. +
Нашите гости беа учтиви луѓе. Un---- G---- w---- h------- L----. +
Нашите гости беа интересни луѓе. Un---- G---- w---- i----------- L----. +
   
Јас имам мили деца. Ic- h--- l---- K-----. +
Но соседите имаат дрски деца. Ab-- d-- N------- h---- f----- K-----. +
Дали Вашите деца се мирни? Si-- I--- K----- b---? +