македонски » германски   Минато време 3


83 [осумдесет и три]

Минато време 3

-

83 [dreiundachtzig]

Vergangenheit 3

83 [осумдесет и три]

Минато време 3

-

83 [dreiundachtzig]

Vergangenheit 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиDeutsch
телефонира te---------n
Јас телефонирав. Ic- h--- t----------.
Јас цело време телефонирав. Ic- h--- d-- g---- Z--- t----------.
   
прашува fr---n
Јас прашав. Ic- h--- g------.
Јас секогаш прашував. Ic- h--- i---- g------.
   
раскажува er-----n
Јас раскажував. Ic- h--- e------.
Јас ја раскажав целата приказна. Ic- h--- d-- g---- G--------- e------.
   
учи le---n
Јас учев. Ic- h--- g------.
Јас учев цела вечер. Ic- h--- d-- g----- A---- g------.
   
работи ar-----n
Јас работев. Ic- h--- g---------.
Јас работев цел ден. Ic- h--- d-- g----- T-- g---------.
   
јаде es--n
Јас јадев. Ic- h--- g-------.
Јас го изедов целото јадење. Ic- h--- d-- g---- E---- g-------.