македонски » германски   Прашања – Минато време 1


85 [осумдесет и пет]

Прашања – Минато време 1

-

85 [fünfundachtzig]

Fragen – Vergangenheit 1

85 [осумдесет и пет]

Прашања – Минато време 1

-

85 [fünfundachtzig]

Fragen – Vergangenheit 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиDeutsch
Колку имате испиено? Wi- v--- h---- S-- g--------?
Колку работевте? Wi- v--- h---- S-- g---------?
Колку напишавте? Wi- v--- h---- S-- g----------?
   
Како спиевте? Wi- h---- S-- g---------?
Како го положивте испитот? Wi- h---- S-- d-- P------ b--------?
Како го најдовте патот? Wi- h---- S-- d-- W-- g-------?
   
Со кого разговаравте? Mi- w-- h---- S-- g---------?
Со кого се договоривте? Mi- w-- h---- S-- s--- v---------?
Со кого славевте роденден? Mi- w-- h---- S-- G--------- g-------?
   
Каде бевте? Wo s--- S-- g------?
Каде живеевте? Wo h---- S-- g------?
Каде работевте? Wo h---- S-- g---------?
   
Што препорачавте? Wa- h---- S-- e--------?
Што јадевте? Wa- h---- S-- g-------?
Како дознавте? Wa- h---- S-- e-------?
   
Колку брзо возевте? Wi- s------ s--- S-- g-------?
Колку долго летавте? Wi- l---- s--- S-- g-------?
Колку високо скокнавте? Wi- h--- s--- S-- g---------?