македонски » германски   Денови во седмицата


9 [девет]

Денови во седмицата

-

9 [neun]

Wochentage

9 [девет]

Денови во седмицата

-

9 [neun]

Wochentage

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиDeutsch
понеделник de- M----g
вторник de- D------g
среда de- M------h
   
четврток de- D--------g
петок de- F-----g
сабота de- S-----g
   
недела de- S-----g
седмица di- W---e
од понеделник до недела vo- M----- b-- S-----g
   
Првиот ден е понеделник. De- e---- T-- i-- M-----.
Вториот ден е вторник. De- z----- T-- i-- D-------.
Третиот ден е среда. De- d----- T-- i-- M-------.
   
Четвртиот ден е четврток. De- v----- T-- i-- D---------.
Петтиот ден е петок. De- f----- T-- i-- F------.
Шестиот ден е сабота. De- s------ T-- i-- S------.
   
Седмиот ден е недела. De- s----- T-- i-- S------.
Седмицата има седум дена. Di- W---- h-- s----- T---.
Ние работиме само пет дена. Wi- a------- n-- f--- T---.