македонски » германски   Споредни реченици со дека 2


92 [деведесет и два]

Споредни реченици со дека 2

-

92 [zweiundneunzig]

Nebensätze mit dass 2

92 [деведесет и два]

Споредни реченици со дека 2

-

92 [zweiundneunzig]

Nebensätze mit dass 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиDeutsch
Ме лути, дека рчиш. Es ä----- m---- d--- d- s---------.
Ме лути, дека пиеш толку многу пиво. Es ä----- m---- d--- d- s- v--- B--- t------.
Ме лути, дека доаѓаш толку доцна. Es ä----- m---- d--- d- s- s--- k-----.
   
Мислам, дека му треба лекар. Ic- g------ d--- e- e---- A--- b------.
Мислам, дека тој е болен. Ic- g------ d--- e- k---- i--.
Мислам, дека тој сега спие. Ic- g------ d--- e- j---- s------.
   
Ние се надеваме, дека тој ќе се ожени со нашата ќерка. Wi- h------ d--- e- u----- T------ h-------.
Ние се надеваме, дека тој има многу пари. Wi- h------ d--- e- v--- G--- h--.
Ние се надеваме, дека тој е милионер. Wi- h------ d--- e- M-------- i--.
   
Слушнав, дека твојата сопруга имаше една несреќа. Ic- h--- g------ d--- d---- F--- e---- U----- h----.
Слушнав, дека таа лежи во болница. Ic- h--- g------ d--- s-- i- K---------- l----.
Слушнав, дека твојот автомобил е потполно скршен. Ic- h--- g------ d--- d--- A--- t---- k----- i--.
   
Ме радува, дека дојдовте. Es f---- m---- d--- S-- g------- s---.
Ме радува, дека имате интерес. Es f---- m---- d--- S-- I-------- h----.
Ме радува, дека сакате да ја купите куќата. Es f---- m---- d--- S-- d-- H--- k----- w-----.
   
Се плашам, дека последниот автобус е веќе заминат. Ic- f------- d--- d-- l----- B-- s---- w-- i--.
Се плашам, дека мораме да земеме такси. Ic- f------- d--- w-- e-- T--- n----- m-----.
Се плашам, дека немам пари кај себе. Ic- f------- d--- i-- k--- G--- b-- m-- h---.