македонски » германски   Сврзници 1


94 [деведесет и четири]

Сврзници 1

-

+ 94 [vierundneunzig]

+ Konjunktionen 1

94 [деведесет и четири]

Сврзници 1

-

94 [vierundneunzig]

Konjunktionen 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиDeutsch
Чекај, додека да престане дождот. Wa---- b-- d-- R---- a------. +
Чекај, додека да бидам готов / готова. Wa---- b-- i-- f----- b--. +
Чекај, додека тој да се врати. Wa---- b-- e- z----------. +
   
Ќе почекам, додека ми се исуши косата. Ic- w----- b-- m---- H---- t------ s---. +
Ќе почекам, додека да заврши филмот. Ic- w----- b-- d-- F--- z- E--- i--. +
Ќе почекам, додека семафорот светне зелено. Ic- w----- b-- d-- A---- g--- i--. +
   
Кога патуваш на одмор? Wa-- f----- d- i- U-----? +
Уште пред летниот распуст? No-- v-- d-- S-----------? +
Да, уште пред да започне летниот распуст. Ja- n--- b---- d-- S----------- b-------. +
   
Поправи го кровот, пред да започне зимата. Re------ d-- D---- b---- d-- W----- b------. +
Измиј си ги рацете, пред да седнеш на масата. Wa--- d---- H----- b---- d- d--- a- d-- T---- s----. +
Затвори го прозорецот, пред да излезеш. Sc----- d-- F------- b---- d- r--------. +
   
Кога ќе се вратиш дома? Wa-- k----- d- n--- H----? +
По наставата? Na-- d-- U---------? +
Да, откако ќе заврши наставата. Ja- n------ d-- U--------- a-- i--. +
   
Откако тој имаше несреќа, не можеше повеќе да работи. Na----- e- e---- U----- h----- k----- e- n---- m--- a-------. +
Откако тој ја загуби работата, тој замина за Америка. Na----- e- d-- A----- v------- h----- i-- e- n--- A------ g-------. +
Откако тој замина за Америка, тој стана богат. Na----- e- n--- A------ g------- w--- i-- e- r---- g-------. +