македонски » германски   Сврзници 3


96 [деведесет и шест]

Сврзници 3

-

96 [sechsundneunzig]

Konjunktionen 3

96 [деведесет и шест]

Сврзници 3

-

96 [sechsundneunzig]

Konjunktionen 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиDeutsch
Јас станувам, штом заѕвони будилникот. Ic- s---- a--- s----- d-- W----- k-------.
Јас станувам уморен / уморна, штом треба да учам. Ic- w---- m---- s----- i-- l----- s---.
Јас ќе престанам да работам, штом ќе бидам 60. Ic- h--- a-- z- a-------- s----- i-- 60 b--.
   
Кога ќе се јавите? Wa-- r---- S-- a-?
Штом имам еден момент време. So---- i-- e---- M----- Z--- h---.
Тој ќе се јави, штом ќе има малку време. Er r--- a-- s----- e- e---- Z--- h--.
   
Колку долго ќе работите? Wi- l---- w----- S-- a-------?
Јас ќе работам, се додека можам. Ic- w---- a-------- s------ i-- k---.
Јас ќе работам, се додека сум здрав / здрава. Ic- w---- a-------- s------ i-- g----- b--.
   
Тој лежи во кревет, наместо да работи. Er l---- i- B---- a------ d--- e- a-------.
Таа чита весник, наместо да готви. Si- l---- d-- Z------- a------ d--- s-- k----.
Тој седи во кафеаната, наместо да си оди дома. Er s---- i- d-- K------ a------ d--- e- n--- H---- g---.
   
Колку што знам, тој живее овде. So---- i-- w---- w---- e- h---.
Колку што знам, неговата сопруга е болна. So---- i-- w---- i-- s---- F--- k----.
Колку што знам, тој е невработен. So---- i-- w---- i-- e- a---------.
   
Јас се успав, инаку ќе дојдев навреме. Ic- h---- v----------- s---- w--- i-- p-------- g------.
Јас го пропуштив автобусот, инаку ќе дојдев навреме. Ic- h---- d-- B-- v-------- s---- w--- i-- p-------- g------.
Јас не го најдов патот, инаку ќе дојдев навреме. Ic- h---- d-- W-- n---- g-------- s---- w--- i-- p-------- g------.