македонски » грчки   Фамилија


2 [два]

Фамилија

-

2 [δύο]
2 [dýo]

Οικογένεια
Oikogéneia

2 [два]

Фамилија

-

2 [δύο]
2 [dýo]

Οικογένεια
Oikogéneia

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиελληνικά
дедо ο π------
o p-----s
баба η γ-----
i g----á
тој и таа αυ--- κ-- α---
a---- k-- a--í
   
татко ο π------
o p-----s
мајка η μ-----
i m----a
тој и таа αυ--- κ-- α---
a---- k-- a--í
   
син ο γ---
o g--s
ќерка η κ---
i k--i
тој и таа αυ--- κ-- α---
a---- k-- a--í
   
брат ο α------
o a-----s
сестра η α-----
i a----í
тој и таа αυ--- κ-- α---
a---- k-- a--í
   
чичко ο θ----
o t----s
тетка η θ---
i t---a
тој и таа αυ--- κ-- α---
a---- k-- a--í
   
Ние сме една фамилија. Εμ--- ε------ μ-- ο---------.
E---- e------ m-- o---------.
Фамилијата не е мала. Η ο--------- δ-- ε---- μ----.
I o--------- d-- e---- m----.
Фамилијата е голема. Η ο--------- ε---- μ-----.
I o--------- e---- m-----.