македонски » грчки   Поставување прашања 1


62 [шеесет и два]

Поставување прашања 1

-

62 [εξήντα δύο]
62 [exínta dýo]

Θέτω ερωτήσεις 1
Théto erotíseis 1

62 [шеесет и два]

Поставување прашања 1

-

62 [εξήντα δύο]
62 [exínta dýo]

Θέτω ερωτήσεις 1
Théto erotíseis 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиελληνικά
учи δι-----
d-----o
Учат ли учениците многу? Οι μ------ δ-------- π----
O- m------- d-------- p---?
Не, тие учат малку. Όχ-- δ-------- λ---.
Ó---- d-------- l---.
   
прашува ρω---
r---o
Го прашувате ли често наставникот? Ρω---- σ---- τ-- δ-------
R----- s----- t-- d------?
Не, јас не го прашувам често. Όχ-- δ-- τ-- ρ---- σ----.
Ó---- d-- t-- r---- s-----.
   
одговара απ-----
a-----o
Одговорете молам. Απ------- π-------.
A-------- p-------.
Јас одговарам. Απ-----.
A------.
   
работи δο-----
d-----o
Работи ли тој сега? (Α----) Δ------- τ----
(A----) D------- t---?
Да, тој работи сега. Να-- δ------- τ---.
N--- d------- t---.
   
доаѓа έρ-----
é------i
Ќе дојдете? Έρ------
É-------?
Да, ќе дојдеме веднаш. Να-- ε-------- α-----.
N--- e--------- a-----.
   
живее μέ--
m--o
Живеете ли во Берлин? Μέ---- σ-- Β--------
M----- s-- V-------?
Да, јас живеам во Берлин. Να-- μ--- σ-- Β-------.
N--- m--- s-- V-------.