македонски » англиски US   Лица


1 [еден]

Лица

-

1 [one]

People

1 [еден]

Лица

-

1 [one]

People

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish US
jас II
jас и ти I a-- y-u
ние двајцата bo-- o- us
   
тој he
тој и таа he a-- s-e
тие двајцата th-- b--h
   
маж th- m-n
жена th- w---n
дете th- c---d
   
една фамилија a f----y
мојата фамилија my f----y
Mојата фамилија е овде. My f----- i- h---.
   
Јас сум овде. I a- h---.
Ти си овде. Yo- a-- h---.
Тој е овде и таа е овде. He i- h--- a-- s-- i- h---.
   
Ние сме овде. We a-- h---.
Вие сте овде. Yo- a-- h---.
Тие сите се овде. Th-- a-- a-- h---.