македонски » англиски US   Вчера – денес – утре


10 [десет]

Вчера – денес – утре

-

10 [ten]

Yesterday – today – tomorrow

10 [десет]

Вчера – денес – утре

-

10 [ten]

Yesterday – today – tomorrow

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish US
Вчера беше сабота. Ye------- w-- S-------.
Вчера бев во кино. I w-- a- t-- c----- y--------.
Филмот беше интересен. Th- f--- w-- i----------.
   
Денес е недела. To--- i- S-----.
Денес не работам. I’- n-- w------ t----.
Јас останувам дома. I’- s------ a- h---.
   
Утре е понеделник. To------ i- M-----.
Јас утре повторно работам. To------ I w--- w--- a----.
Јас работам во канцеларија. I w--- a- a- o-----.
   
Кој е ова? Wh- i- t---?
Ова е Петар. Th-- i- P----.
Петар е студент. Pe--- i- a s------.
   
Кој е ова? Wh- i- t---?
Ова е Марта. Th-- i- M-----.
Марта е секретарка. Ma---- i- a s--------.
   
Петар и Марта се пријатели. Pe--- a-- M----- a-- f------.
Петар е пријателот на Марта. Pe--- i- M------- f-----.
Марта е пријателката на Петар. Ma---- i- P------ f-----.