македонски » англиски US   Месеци


11 [единаесет]

Месеци

-

11 [eleven]

Months

11 [единаесет]

Месеци

-

11 [eleven]

Months

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish US
јануари Ja----y
февруари Fe-----y
март Ma--h
   
април Ap--l
мај May
јуни Ju-e
   
Ова се шест месеци. Th--- a-- s-- m-----.
јануари, февруари, март, Ja------ F-------- M----,
април, мај и јуни. Ap---- M-- a-- J---.
   
јули Ju-y
август Au---t
септември Se------r
   
октомври Oc----r
ноември No-----r
декември De-----r
   
Ова се исто така шест месеци. Th--- a-- a--- s-- m-----.
јули, август, септември Ju--- A------ S--------,
октомври, ноември, декември. Oc------ N------- a-- D-------.