македонски » англиски US   Активности


13 [тринаесет]

Активности

-

13 [thirteen]

Activities

13 [тринаесет]

Активности

-

13 [thirteen]

Activities

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish US
Што прави Марта? Wh-- d--- M----- d-?
Таа работи во канцеларија. Sh- w---- a- a- o-----.
Таа работи на компјутер. Sh- w---- o- t-- c-------.
   
Каде е Марта? Wh--- i- M-----?
Во кино. At t-- c-----.
Таа гледа филм. Sh- i- w------- a f---.
   
Што прави Петар? Wh-- d--- P---- d-?
Тој студира на универзитет. He s------ a- t-- u---------.
Тој студира јазици. He s------ l--------.
   
Каде е Петар? Wh--- i- P----?
Во кафуле. At t-- c---.
Тој пие кафе. He i- d------- c-----.
   
Каде сакаат да одат тие? Wh--- d- t--- l--- t- g-?
На концерт. To a c------.
Тие со задоволство слушаат музика. Th-- l--- t- l----- t- m----.
   
Каде не сакаат да одат тие ? Wh--- d- t--- n-- l--- t- g-?
Во диско. To t-- d----.
Тие не танцуваат со задоволство. Th-- d- n-- l--- t- d----.