македонски » англиски US   Чистење на куќата


18 [осумнаесет]

Чистење на куќата

-

18 [eighteen]

House cleaning

18 [осумнаесет]

Чистење на куќата

-

18 [eighteen]

House cleaning

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish US
Денес е сабота. To--- i- S-------.
Денес ние имаме време. We h--- t--- t----.
Денес ние ќе го чистиме станот. We a-- c------- t-- a-------- t----.
   
Јас ја чистам бањата. I a- c------- t-- b-------.
Мажот ми ја мие колата. My h------ i- w------ t-- c--.
Децата ги чистат велосипедите. Th- c------- a-- c------- t-- b-------.
   
Баба ги полева цвеќињата. Gr----- i- w------- t-- f------.
Децата ја раскреваат детската соба. Th- c------- a-- c------- u- t-- c--------- r---.
Мажот ми ја раскрева неговата работна маса. My h------ i- t------ u- h-- d---.
   
Јас ги ставам алиштата во машината за перење алишта. I a- p------ t-- l------ i- t-- w------ m------.
Јас ги закачувам алиштата. I a- h------ u- t-- l------.
Јас ги пеглам алиштата. I a- i------ t-- c------.
   
Прозорците се извалкани. Th- w------ a-- d----.
Подот е извалкан. Th- f---- i- d----.
Садовите се извалкани. Th- d----- a-- d----.
   
Кој ги чисти прозорците? Wh- w----- t-- w------?
Кој всмукува прашина? Wh- d--- t-- v--------?
Кој ги мие садовите? Wh- d--- t-- d-----?