македонски » англиски US   Во кујната


19 [деветнаесет]

Во кујната

-

19 [nineteen]

In the kitchen

19 [деветнаесет]

Во кујната

-

19 [nineteen]

In the kitchen

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish US
Имаш ли нова кујна? Do y-- h--- a n-- k------?
Што сакаш да готвиш денес? Wh-- d- y-- w--- t- c--- t----?
Готвиш ли на електрична струја или на гас? Do y-- c--- o- a- e------- o- a g-- s----?
   
Треба ли да го исечам кромидот? Sh--- I c-- t-- o-----?
Треба ли да ги излупам компирите? Sh--- I p--- t-- p-------?
Треба ли да ја измијам салатата? Sh--- I r---- t-- l------?
   
Каде се чашите? Wh--- a-- t-- g------?
Каде се садовите? Wh--- a-- t-- d-----?
Каде е приборот за јадење? Wh--- i- t-- c------ / s--------- (a-.)?
   
Имаш ли отварач за конзерви? Do y-- h--- a t-- o----- / c-- o----- (a-.)?
Имаш ли отварач за шишиња? Do y-- h--- a b----- o-----?
Имаш ли извлекувач за плута? Do y-- h--- a c--------?
   
Дали ја готвиш супата во оваа тенџере? Ar- y-- c------ t-- s--- i- t--- p--?
Ја пржиш ли рибата во оваа тава? Ar- y-- f----- t-- f--- i- t--- p--?
Го печеш ли зеленчукот на оваа скара? Ar- y-- g------- t-- v--------- o- t--- g----?
   
Јас ја покривам масата. I a- s------ t-- t----.
Овде се ножевите, вилушките и лажиците. He-- a-- t-- k------ t-- f---- a-- t-- s-----.
Овде се чашите, чиниите и салфетите. He-- a-- t-- g------- t-- p----- a-- t-- n------.