македонски » англиски US   Учење на странски јазици


23 [дваесет и три]

Учење на странски јазици

-

23 [twenty-three]

Learning foreign languages

23 [дваесет и три]

Учење на странски јазици

-

23 [twenty-three]

Learning foreign languages

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish US
Каде учевте шпански? Wh--- d-- y-- l---- S------?
Знаете ли исто така и португалски? Ca- y-- a--- s---- P---------?
Да, а исто така знам и нешто италијански. Ye-- a-- I a--- s---- s--- I------.
   
Јас мислам дека Вие зборувате многу добро. I t---- y-- s---- v--- w---.
Јазиците се прилично слични. Th- l-------- a-- q---- s------.
Јас можам добро да ги разберам. I c-- u--------- t--- w---.
   
Но говорењето и пишувањето е тешко. Bu- s------- a-- w------ i- d--------.
Јас уште правам многу грешки. I s---- m--- m--- m-------.
Ве молам поправајте ме секогаш. Pl---- c------ m- e--- t---.
   
Вашиот изговор е сосема добар. Yo-- p------------ i- v--- g---.
Имате еден мал акцент. Yo- o--- h--- a s----- a-----.
Човек препознава од каде доаѓате. On- c-- t--- w---- y-- c--- f---.
   
Кој е вашиот мајчин јазик? Wh-- i- y--- m----- t----- / n----- l------- (a-.)?
Посетувате ли курс за јазици? Ar- y-- t----- a l------- c-----?
Која наставна метода ја користите? Wh--- t------- a-- y-- u----?
   
Во моментов не знам како се вика. I d---- r------- t-- n--- r---- n--.
Неможам да се сетам на насловот. Th- t---- i- n-- c----- t- m-.
Го заборавив. I’-- f-------- i-.