македонски » англиски US   Состанок / Средба


24 [дваесет и четири]

Состанок / Средба

-

24 [twenty-four]

Appointment

24 [дваесет и четири]

Состанок / Средба

-

24 [twenty-four]

Appointment

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish US
Го пропушти ли автобусот? Di- y-- m--- t-- b--?
Те чекав половина час. I w----- f-- y-- f-- h--- a- h---.
Немаш ли мобилен со себе? Do--- y-- h--- a m----- / c--- p---- (a-.) w--- y--?
   
Следниот пат биди точен / точна! Be p------- n--- t---!
Следниот пат земи такси! Ta-- a t--- n--- t---!
Следниот пат земи еден чадор со себе! Ta-- a- u------- w--- y-- n--- t---!
   
Утре сум слободен / слободна. I h--- t-- d-- o-- t-------.
Ќе се сретнеме ли утре? Sh--- w- m--- t-------?
Жал ми е, но јас не можам утре. I’- s----- I c---- m--- i- t-------.
   
Имаш ли нешто планирано за викендов? Do y-- a------ h--- p---- f-- t--- w------?
Или пак си веќе договорен / договорена? Or d- y-- a------ h--- a- a----------?
Предлагам да се сретнеме за викендот. I s------ t--- w- m--- o- t-- w------.
   
Ќе правиме ли пикник? Sh--- w- h--- a p-----?
Ќе одиме ли на плажа? Sh--- w- g- t- t-- b----?
Ќе одиме ли на планина? Sh--- w- g- t- t-- m--------?
   
Ќе те земам од канцеларијата. I w--- p--- y-- u- a- t-- o-----.
Ќе те земам од дома. I w--- p--- y-- u- a- h---.
Ќе те земам од автобуската станица. I w--- p--- y-- u- a- t-- b-- s---.