македонски » англиски US   Во природа


26 [дваесет и шест]

Во природа

-

26 [twenty-six]

In nature

26 [дваесет и шест]

Во природа

-

26 [twenty-six]

In nature

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish US
Ја гледаш ли кулата таму? Do y-- s-- t-- t---- t----?
Ја гледаш ли планината таму? Do y-- s-- t-- m------- t----?
Го гледаш ли селото таму? Do y-- s-- t-- v------ t----?
   
Ја гледаш ли реката таму? Do y-- s-- t-- r---- t----?
Го гледаш ли мостот таму? Do y-- s-- t-- b----- t----?
Го гледаш ли езерото таму? Do y-- s-- t-- l--- t----?
   
Таа птица таму, ми се допаѓа. I l--- t--- b---.
Тоа дрво таму, ми се допаѓа. I l--- t--- t---.
Тој камен овде, ми се допаѓа. I l--- t--- s----.
   
Тој парк таму, ми се допаѓа. I l--- t--- p---.
Таа градина таму, ми се допаѓа. I l--- t--- g-----.
Тоа цвеќе овде ми се допаѓа. I l--- t--- f-----.
   
Мислам дека ова е убаво. I f--- t--- p-----.
Мислам дека ова е интересно. I f--- t--- i----------.
Мислам дека ова е прекрасно. I f--- t--- g-------.
   
Мислам дека ова е грдо. I f--- t--- u---.
Мислам дека ова е досадно. I f--- t--- b-----.
Мислам дека ова е ужасно. I f--- t--- t-------.