македонски » англиски US   Во хотел – пристигнување


27 [дваесет и седум]

Во хотел – пристигнување

-

27 [twenty-seven]

In the hotel – Arrival

27 [дваесет и седум]

Во хотел – пристигнување

-

27 [twenty-seven]

In the hotel – Arrival

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish US
Имате ли една слободна соба? Do y-- h--- a v----- r---?
Јас резервирав една соба. I h--- b----- a r---.
Моето презиме е Милер. My n--- i- M-----.
   
Ми треба една еднокреветна соба. I n--- a s----- r---.
Ми треба една двокреветна соба. I n--- a d----- r---.
Колку чини собата за една вечер? Wh-- d--- t-- r--- c--- p-- n----?
   
Јас би сакал / сакала една соба со бања. I w---- l--- a r--- w--- a b-------.
Јас би сакал / сакала една соба со туш. I w---- l--- a r--- w--- a s-----.
Можам ли да ја погледнам собата? Ca- I s-- t-- r---?
   
Има ли овде гаража? Is t---- a g----- h---?
Има ли овде сеф? Is t---- a s--- h---?
Има ли овде факс? Is t---- a f-- m------ h---?
   
Добро, ќе ја земам собата. Fi--- I--- t--- t-- r---.
Еве ги клучевите. He-- a-- t-- `-----.
Еве го мојот багаж. He-- i- m- l------.
   
Во колку часот е појадокот? Wh-- t--- d- y-- s---- b--------?
Во колку часот е ручекот? Wh-- t--- d- y-- s---- l----?
Во колку часот е вечерата? Wh-- t--- d- y-- s---- d-----?