македонски » англиски US   Во хотел – поплаки


28 [дваесет и осум]

Во хотел – поплаки

-

28 [twenty-eight]

In the hotel – Complaints

28 [дваесет и осум]

Во хотел – поплаки

-

28 [twenty-eight]

In the hotel – Complaints

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish US
Тушот не работи. Th- s----- i---- w------.
Нема топла вода. Th--- i- n- w--- w----.
Можете ли тоа да го поправите? Ca- y-- g-- i- r-------?
   
Во собата нема телефон. Th--- i- n- t-------- i- t-- r---.
Во собата нема телевизор. Th--- i- n- T- i- t-- r---.
Собата нема балкон. Th- r--- h-- n- b------.
   
Собата е премногу гласна. Th- r--- i- t-- n----.
Собата е премногу мала. Th- r--- i- t-- s----.
Собата е премногу темна. Th- r--- i- t-- d---.
   
Парното не работи. Th- h----- i---- w------.
Клима уредот не работи. Th- a--------------- i---- w------.
Телевизорот е расипан. Th- T- i---- w------.
   
Тоа не ми се допаѓа. I d---- l--- t---.
Тоа ми е прескапо. Th---- t-- e--------.
Дали имате нешто поефтино? Do y-- h--- a------- c------?
   
Има ли овде во близина хостел? Is t---- a y---- h----- n-----?
Има ли овде во близина пансион? Is t---- a b------- h---- / a b-- a-- b-------- n-----?
Има ли овде во близина ресторан? Is t---- a r--------- n-----?