македонски » англиски US   На железничка станица


33 [триесет и три]

На железничка станица

-

33 [thirty-three]

At the train station

33 [триесет и три]

На железничка станица

-

33 [thirty-three]

At the train station

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish US
Кога тргнува следниот воз за Берлин? Wh-- i- t-- n--- t---- t- B-----?
Кога тргнува следниот воз за Париз? Wh-- i- t-- n--- t---- t- P----?
Кога тргнува следниот воз за Лондон? Wh-- i- t-- n--- t---- t- L-----?
   
Во колку часот тргнува возот за Варшава? Wh-- d--- t-- t---- f-- W----- l----?
Во колку часот тргнува возот за Стокхолм? Wh-- d--- t-- t---- f-- S-------- l----?
Во колку часот тргнува возот за Будимпешта? Wh-- d--- t-- t---- f-- B------- l----?
   
Јас би сакал / сакала еден билет за Мадрид. I’- l--- a t----- t- M-----.
Јас би сакал / сакала еден билет за Прага. I’- l--- a t----- t- P-----.
Јас би сакал / сакала еден билет за Берн. I’- l--- a t----- t- B---.
   
Кога пристигнува возот во Виена? Wh-- d--- t-- t---- a----- i- V-----?
Кога пристигнува возот во Москва? Wh-- d--- t-- t---- a----- i- M-----?
Кога пристигнува возот во Амстердам? Wh-- d--- t-- t---- a----- i- A--------?
   
Дали морам да се прекачувам? Do I h--- t- c----- t-----?
Од кој перон тргнува возот? Fr-- w---- p------- d--- t-- t---- l----?
Има ли вагон за спиење во возот? Do-- t-- t---- h--- s-------?
   
Би сакал / сакала само за патување во еден правец за Брисел. I’- l--- a o------ t----- t- B-------.
Би сакал / сакала еден повратен билет за Копенхаген. I’- l--- a r----- t----- t- C---------.
Колку чини едно место во вагонот за спиење? Wh-- d--- a b---- i- t-- s------ c---?