македонски » англиски US   Во воз


34 [триесет и четири]

Во воз

-

34 [thirty-four]

On the train

34 [триесет и четири]

Во воз

-

34 [thirty-four]

On the train

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish US
Дали ова е возот за Берлин? Is t--- t-- t---- t- B-----?
Кога тргнува возот? Wh-- d--- t-- t---- l----?
Кога пристигнува возот во Берлин? Wh-- d--- t-- t---- a----- i- B-----?
   
Простете, смеам ли да поминам? Ex---- m-- m-- I p---?
Мислам дека ова е моето место. I t---- t--- i- m- s---.
Мислам дека Вие седите на моето место. I t---- y----- s------ i- m- s---.
   
Каде е вагонот за спиење? Wh--- i- t-- s------?
Вагонот за спиење е на крајот од возот. Th- s------ i- a- t-- e-- o- t-- t----.
А каде е вагонот за јадење? – На почетокот. An- w---- i- t-- d----- c--? – A- t-- f----.
   
Можам ли да спијам долу? Ca- I s---- b----?
Можам ли да спијам во средината? Ca- I s---- i- t-- m-----?
Можам ли да спијам горе? Ca- I s---- a- t-- t--?
   
Кога ќе бидеме на границата? Wh-- w--- w- g-- t- t-- b-----?
Колку долго трае патувањето до Берлин? Ho- l--- d--- t-- j------ t- B----- t---?
Дали возот доцни? Is t-- t---- d------?
   
Имате ли нешто за читање? Do y-- h--- s-------- t- r---?
Може ли човек овде да добие нешто за јадење и за пиење? Ca- o-- g-- s-------- t- e-- a-- t- d---- h---?
Дали би ме разбудиле во 7.00 часот Ве молам? Co--- y-- p----- w--- m- u- a- 7 o------?