македонски » англиски US   На аеродром


35 [триесет и пет]

На аеродром

-

35 [thirty-five]

At the airport

35 [триесет и пет]

На аеродром

-

35 [thirty-five]

At the airport

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish US
Би сакал / сакала да резервирам еден лет за Атина. I’- l--- t- b--- a f----- t- A-----.
Дали е тоа е директен лет? Is i- a d----- f-----?
Ве молам едно место до прозорецот, непушач. A w----- s---- n----------- p-----.
   
Би сакал / сакала да ја потврдам мојата резервација. I w---- l--- t- c------ m- r----------.
Би сакал / сакала да ја откажам мојата резервација. I w---- l--- t- c----- m- r----------.
Би сакал / сакала да ја променам мојата резервација. I w---- l--- t- c----- m- r----------.
   
Кога оди следната машина за Рим? Wh-- i- t-- n--- f----- t- R---?
Дали има уште две слободни места? Ar- t---- t-- s---- a--------?
Не, имаме само уште едно слободно место. No- w- h--- o--- o-- s--- a--------.
   
Кога слетуваме? Wh-- d- w- l---?
Кога ќе сме таму? Wh-- w--- w- b- t----?
Кога има автобус до центарот на градот? Wh-- d--- a b-- g- t- t-- c--- c----- / c----- (a-.)?
   
Ова е вашиот куфер? Is t--- y--- s-------?
Ова е вашата ташна? Is t--- y--- b--?
Ова е вашиот багаж? Is t--- y--- l------?
   
Колку багаж можам да земам со себе? Ho- m--- l------ c-- I t---?
Дваесет килограми. Tw---- k----.
Што, само дваесет килограми? Wh--? O--- t----- k----?