македонски » англиски US   Јавен сообраќај


36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

36 [thirty-six]

Public transportation

36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

36 [thirty-six]

Public transportation

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish US
Каде е автобуската станица? Wh--- i- t-- b-- s---?
Кој автобус вози во центарот? Wh--- b-- g--- t- t-- c--- c----- / c----- (a-.)?
Која линија морам да ја земам? Wh--- b-- d- I h--- t- t---?
   
Дали морам да се прекачувам? Do I h--- t- c-----?
Каде морам да се прекачам? Wh--- d- I h--- t- c-----?
Колку чини еден возен билет? Ho- m--- d--- a t----- c---?
   
Колку автобуски станици има до центарот? Ho- m--- s---- a-- t---- b----- d------- / t-- c--- c-----?
Овде морате да се симнете. Yo- h--- t- g-- o-- h---.
Морате да се симнете позади. Yo- h--- t- g-- o-- a- t-- b---.
   
Следното метро доаѓа за 5 минути. Th- n--- t---- i- i- 5 m------.
Следниот трамвај доаѓа за 10 минути. Th- n--- t--- i- i- 10 m------.
Следниот автобус доаѓа за 15 минути. Th- n--- b-- i- i- 15 m------.
   
Кога вози последното метро? Wh-- i- t-- l--- t----?
Кога вози последниот трамвај? Wh-- i- t-- l--- t---?
Кога вози последниот автобус? Wh-- i- t-- l--- b--?
   
Дали имате возен билет? Do y-- h--- a t-----?
Возен билет? – Не, немам. A t-----? – N-- I d---- h--- o--.
Тогаш морате да платите казна. Th-- y-- h--- t- p-- a f---.