македонски » англиски US   Во училиште


4 [четири]

Во училиште

-

4 [four]

At school

4 [четири]

Во училиште

-

4 [four]

At school

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish US
Каде сме? Wh--- a-- w-?
Ние сме во училиштето. We a-- a- s-----.
Ние имаме настава. We a-- h----- c---- / a l-----.
   
Ова се учениците. Th--- a-- t-- s----- c-------.
Ова е наставничката. Th-- i- t-- t------.
Ова е одделението. Th-- i- t-- c----.
   
Што правиме? Wh-- a-- w- d----?
Ние учиме. We a-- l-------.
Ние учиме еден јазик. We a-- l------- a l-------.
   
Јас учам англиски. I l---- E------.
Ти учиш шпански. Yo- l---- S------.
Тој учи германски. He l----- G-----.
   
Ние учиме француски. We l---- F-----.
Вие учите италијански. Yo- a-- l---- I------.
Тие учат руски. Th-- l---- R------.
   
Учењето јазици е интересно. Le------ l-------- i- i----------.
Ние сакаме да ги разбираме луѓето. We w--- t- u--------- p-----.
Ние сакаме да зборуваме со луѓето. We w--- t- s---- w--- p-----.