македонски » англиски US   Прашања за патот


40 [четириесет]

Прашања за патот

-

40 [forty]

Asking for directions

40 [четириесет]

Прашања за патот

-

40 [forty]

Asking for directions

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish US
Извинете! Ex---- m-!
Можете ли да ми помогнете? Ca- y-- h--- m-?
Каде има овде добар ресторан? Is t---- a g--- r--------- a----- h---?
   
Појдете лево зад аголот. Ta-- a l--- a- t-- c-----.
Потоа одете еден дел право напред. Th-- g- s------- f-- a w----.
Потоа одете сто метри на десно. Th-- g- r---- f-- a h------ m----- / m----- (a-.).
   
Можете исто така да земете и автобус . Yo- c-- a--- t--- t-- b--.
Можете исто така да земете и трамвај. Yo- c-- a--- t--- t-- t---.
Можете исто така да возите и позади мене. Yo- c-- a--- f----- m- w--- y--- c--.
   
Како да стигнам до фудбалскиот стадион? Ho- d- I g-- t- t-- f------- / s----- (a-.) s------?
Преминете го мостот ! Cr--- t-- b-----!
Возете низ тунелот ! Go t------ t-- t-----!
   
Возете до третиот семафор. Dr--- u---- y-- r---- t-- t---- t------ l----.
Потоа свртете на првата улица десно. Th-- t--- i--- t-- f---- s----- o- y--- r----.
Потоа возете право напред преку следната раскрсница. Th-- d---- s------- t------ t-- n--- i-----------.
   
Извинете, како да стигнам до аеродромот? Ex---- m-- h-- d- I g-- t- t-- a------?
Најдобро е да земете метро. It i- b--- i- y-- t--- t-- u---------- / s----- (a-.).
Возете се едноставно до последната станица. Si---- g-- o-- a- t-- l--- s---.