македонски » англиски US   Ориентирање


41 [четириесет и еден]

Ориентирање

-

41 [forty-one]

Where is ... ?

41 [четириесет и еден]

Ориентирање

-

41 [forty-one]

Where is ... ?

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish US
Каде е бирото за информации за туристи? Wh--- i- t-- t------ i---------- o-----?
Имате ли за мене една карта на градот? Do y-- h--- a c--- m-- f-- m-?
Може ли овде да се резервира една хотелска соба? Ca- o-- r------ a r--- h---?
   
Каде е стариот дел од градот? Wh--- i- t-- o-- c---?
Каде е катедралата? Wh--- i- t-- c--------?
Каде е музејот? Wh--- i- t-- m-----?
   
Каде може да се купат поштенски марки? Wh--- c-- o-- b-- s-----?
Каде може да се купи цвеќе? Wh--- c-- o-- b-- f------?
Каде може да се купат возни карти? Wh--- c-- o-- b-- t------?
   
Каде е пристаништето? Wh--- i- t-- h------ / h----- (a-.)?
Каде е пазарот? Wh--- i- t-- m-----?
Каде е замокот? Wh--- i- t-- c-----?
   
Кога започнува обиколката? Wh-- d--- t-- t--- b----?
Кога завршува обиколката? Wh-- d--- t-- t--- e--?
Колку долго трае обиколката? Ho- l--- i- t-- t---?
   
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува германски. I w---- l--- a g---- w-- s----- G-----.
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува италијански. I w---- l--- a g---- w-- s----- I------.
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува француски. I w---- l--- a g---- w-- s----- F-----.