македонски » англиски US   Разгледување на градот


42 [четириесет и два]

Разгледување на градот

-

42 [forty-two]

City tour

42 [четириесет и два]

Разгледување на градот

-

42 [forty-two]

City tour

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish US
Дали пазарот е отворен во недела? Is t-- m----- o--- o- S------?
Дали саемот е отворен во понеделник? Is t-- f--- o--- o- M------?
Дали изложбата е отворена во вторник? Is t-- e--------- o--- o- T-------?
   
Дали зоолошката градина е отворена во среда? Is t-- z-- o--- o- W---------?
Дали музејот е отворен во четврток? Is t-- m----- o--- o- T--------?
Дали галеријата е отворена во петок? Is t-- g------ o--- o- F------?
   
Смее ли да се фотографира? Ca- o-- t--- p----------?
Мора ли да се плати влез? Do-- o-- h--- t- p-- a- e------- f--?
Колку чини влезот? Ho- m--- i- t-- e------- f--?
   
Има ли некаков попуст за групи? Is t---- a d------- f-- g-----?
Има ли некаков попуст за деца? Is t---- a d------- f-- c-------?
Има ли некаков попуст за студенти? Is t---- a d------- f-- s-------?
   
Каква е оваа зграда? Wh-- b------- i- t---?
Колку е стара оваа зграда? Ho- o-- i- t-- b-------?
Кој ја изградил оваа зграда? Wh- b---- t-- b-------?
   
Јас се интересирам за архитектура. I’- i--------- i- a-----------.
Јас се интересирам за уметност. I’- i--------- i- a--.
Јас се интересирам за сликарство. I’- i--------- i- p--------.