македонски » англиски US   Во кино


45 [четириесет и пет]

Во кино

-

45 [forty-five]

At the cinema

45 [четириесет и пет]

Во кино

-

45 [forty-five]

At the cinema

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish US
Ние сакаме во кино. We w--- t- g- t- t-- c-----.
Денес се прикажува еден добар филм. A g--- f--- i- p------ t----.
Филмот е сосема нов. Th- f--- i- b---- n--.
   
Каде е благајната? Wh--- i- t-- c--- r-------?
Има ли уште слободни места? Ar- s---- s---- a--------?
Колку чинат влезните билети? Ho- m--- a-- t-- a-------- t------?
   
Кога започнува претставата? Wh-- d--- t-- s--- b----?
Колку долго трае филмот? Ho- l--- i- t-- f---?
Може ли да се резервират билети? Ca- o-- r------ t------?
   
Јас би сакал / сакала да седам позади. I w--- t- s-- a- t-- b---.
Јас би сакал / сакала да седам напред. I w--- t- s-- a- t-- f----.
Јас би сакал / сакала да седам во средината. I w--- t- s-- i- t-- m-----.
   
Филмот беше возбудлив. Th- f--- w-- e-------.
Филмот не беше досаден. Th- f--- w-- n-- b-----.
Но книгата за филмот беше подобра. Bu- t-- b--- o- w---- t-- f--- w-- b---- w-- b-----.
   
Каква беше музиката? Ho- w-- t-- m----?
Какви беа глумците? Ho- w--- t-- a-----?
Имаше ли титлуван текст на англиски јазик? We-- t---- E------ s--------?