македонски » англиски US   Спорт


49 [четириесет и девет]

Спорт

-

49 [forty-nine]

Sports

49 [четириесет и девет]

Спорт

-

49 [forty-nine]

Sports

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish US
Се занимаваш ли со спорт? Do y-- e-------?
Да, морам да се движам. Ye-- I n--- s--- e-------.
Јас одам во еден спортски клуб. I a- a m----- o- a s----- c---.
   
Ние играме фудбал. We p--- f------- / s----- (a-.).
Понекогаш пливаме. We s--- s--------.
Или возиме велосипед. Or w- c----.
   
Во нашиот град има еден фудбалски стадион. Th--- i- a f------- / s----- (a-.) s------ i- o-- c---.
Исто така има и еден базен со сауна. Th--- i- a--- a s------- p--- w--- a s----.
Има и едно игралиште за голф. An- t---- i- a g--- c-----.
   
Што има на телевизија? Wh-- i- o- T-?
Во моментов има фудбалски натпревар. Th--- i- a f------- / s----- (a-.) m---- o- n--.
Германскиот тим игра против англискиот. Th- G----- t--- i- p------ a------ t-- E------ o--.
   
Кој победува? Wh- i- w------?
Немам појма. I h--- n- i---.
Во моментов е нерешено. It i- c-------- a t--.
   
Фудбалскиот судија е од Белгија. Th- r------ i- f--- B------.
Сега има пенал. No- t---- i- a p------.
Гол! Еден спрема нула! Go--- O-- – z---!