македонски » англиски US   Земји и јазици


5 [пет]

Земји и јазици

-

5 [five]

Countries and Languages

5 [пет]

Земји и јазици

-

5 [five]

Countries and Languages

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish US
Џон е од Лондон. Jo-- i- f--- L-----.
Лондон се наоѓа во Англија. Lo---- i- i- G---- B------.
Тој зборува англиски. He s----- E------.
   
Марија е од Мадрид. Ma--- i- f--- M-----.
Мадрид се наоѓа во Шпанија. Ma---- i- i- S----.
Таа зборува шпански. Sh- s----- S------.
   
Петар и Марта се од Берлин. Pe--- a-- M----- a-- f--- B-----.
Берлин се наоѓа во Германија. Be---- i- i- G------.
Зборувате ли вие двајцата германски? Do b--- o- y-- s---- G-----?
   
Лондон е главен град. Lo---- i- a c------ c---.
Мадрид и Берлин се исто така главни градови. Ma---- a-- B----- a-- a--- c------ c-----.
Главните градови се големи и бучни. Ca----- c----- a-- b-- a-- n----.
   
Франција се наоѓа во Европа. Fr---- i- i- E-----.
Египет се наоѓа во Африка. Eg--- i- i- A-----.
Јапонија се наоѓа во Азија. Ja--- i- i- A---.
   
Канада се наоѓа во Северна Америка. Ca---- i- i- N---- A------.
Панама се наоѓа во Средна Америка. Pa---- i- i- C------ A------.
Бразил се наоѓа во Јужна Америка. Br---- i- i- S---- A------.