македонски » англиски US   Во базен за пливање


50 [педесет]

Во базен за пливање

-

50 [fifty]

In the swimming pool

50 [педесет]

Во базен за пливање

-

50 [fifty]

In the swimming pool

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish US
Денес е жешко. It i- h-- t----.
Ќе одиме ли на базен? Sh--- w- g- t- t-- s------- p---?
Имаш ли желба да одиме на пливање? Do y-- f--- l--- s-------?
   
Имаш ли пешкир? Do y-- h--- a t----?
Имаш ли гаќи за капење? Do y-- h--- s------- t-----?
Имаш ли костим за капење? Do y-- h--- a b------ s---?
   
Умееш ли да пливаш? Ca- y-- s---?
Умееш ли да нуркаш? Ca- y-- d---?
Умееш ли да скокаш во вода? Ca- y-- j--- i- t-- w----?
   
Каде е тушот? Wh--- i- t-- s-----?
Каде е кабината за пресоблекување? Wh--- i- t-- c------- r---?
Каде се очилата за пливање? Wh--- a-- t-- s------- g------?
   
Длабока ли е водата? Is t-- w---- d---?
Чиста ли е водата? Is t-- w---- c----?
Топла ли е водата? Is t-- w---- w---?
   
Се смрзнувам. I a- f-------.
Водата е премногу студена. Th- w---- i- t-- c---.
Излегувам сега од водата. I a- g------ o-- o- t-- w---- n--.