македонски » англиски US   Во пошта


59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [fifty-nine]

At the post office

59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [fifty-nine]

At the post office

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish US
Каде е најблиската пошта? Wh--- i- t-- n------ p--- o-----?
Далеку ли е до најблиската пошта? Is t-- p--- o----- f-- f--- h---?
Каде е најблиското поштенско сандаче? Wh--- i- t-- n------ m--- b--?
   
Ми требаат неколку поштенски марки. I n--- a c----- o- s-----.
За една картичка и едно писмо. Fo- a c--- a-- a l-----.
Колку чини поштарината за Америка? Ho- m--- i- t-- p------ t- A------?
   
Колку е тежок пакетот? Ho- h---- i- t-- p------?
Можам ли да го испратам со авионска пошта? Ca- I s--- i- b- a-- m---?
Колку долго трае, додека да пристигне? Ho- l--- w--- i- t--- t- g-- t----?
   
Каде можам да телефонирам? Wh--- c-- I m--- a c---?
Каде е следната телефонска говорница? Wh--- i- t-- n------ t-------- b----?
Имате ли телефонски картички? Do y-- h--- c------ c----?
   
Имате ли телефонски именик? Do y-- h--- a t-------- d--------?
Го знаете ли повикувачкиот број за Австрија? Do y-- k--- t-- a--- c--- f-- A------?
Само момент, да проверам. On- m------ I--- l--- i- u-.
   
Линијата е секогаш зафатена. Th- l--- i- a----- b---.
Кој број го биравте? Wh--- n----- d-- y-- d---?
Најпрво морате да изберете нула. Yo- h--- t- d--- a z--- f----!