македонски » англиски US   Читање и пишување


6 [шест]

Читање и пишување

-

6 [six]

Reading and writing

6 [шест]

Читање и пишување

-

6 [six]

Reading and writing

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish US
Јас читам. I r---.
Јас читам една буква. I r--- a l-----.
Јас читам еден збор. I r--- a w---.
   
Јас читам една реченица. I r--- a s-------.
Јас читам едно писмо. I r--- a l-----.
Јас читам една книга. I r--- a b---.
   
Јас читам. I r---.
Ти читаш. Yo- r---.
Тој чита. He r----.
   
Јас пишувам. I w----.
Јас пишувам една буква. I w---- a l----- / c--------.
Јас пишувам еден збор. I w---- a w---.
   
Јас пишувам една реченица. I w---- a s-------.
Јас пишувам едно писмо. I w---- a l-----.
Јас пишувам една книга. I w---- a b---.
   
Јас пишувам. I w----.
Ти пишуваш. Yo- w----.
Тој пишува. He w-----.