македонски » англиски US   Во банка


60 [шеесет]

Во банка

-

60 [sixty]

At the bank

60 [шеесет]

Во банка

-

60 [sixty]

At the bank

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish US
Би сакал / сакала да отворам една сметка. I w---- l--- t- o--- a- a------.
Еве го мојот пасош. He-- i- m- p-------.
А ова е мојата адреса. An- h--- i- m- a------.
   
Би сакал / сакала да уплатам пари на мојата сметка. I w--- t- d------ m---- i- m- a------.
Би сакал / сакала да подигнам пари од мојата сметка. I w--- t- w------- m---- f--- m- a------.
Би сакал / сакала да земам извештај за сметката. I w--- t- p--- u- t-- b--- s---------.
   
Би сакал / сакала да исплатам еден патнички чек. I w--- t- c--- a t---------- c----- / t--------- c---- (a-.).
Колку се високи таксите? Wh-- a-- t-- f---?
Каде морам да потпишам? Wh--- s----- I s---?
   
Очекувам трансакција од Германија. I’- e-------- a t------- f--- G------.
Еве го бројот на мојата сметка. He-- i- m- a------ n-----.
Дали се пристигнати парите? Ha- t-- m---- a------?
   
Би сакал / сакала да ги променам овие пари. I w--- t- c----- m----.
Ми требаат US – долари. (амерички долари). I n--- U---------.
Ве молам, дадете ми мали банкноти. Co--- y-- p----- g--- m- s---- n---- / b---- (a-.)?
   
Има ли овде банкомат? Is t---- a c-------- / a- A-- (a-.)?
Колкава сума може да се подигне? Ho- m--- m---- c-- o-- w-------?
Која кредитна картичка може да се користи? Wh--- c----- c---- c-- o-- u--?