македонски » англиски US   Редни броеви


61 [шеесет и еден]

Редни броеви

-

61 [sixty-one]

Ordinal numbers

61 [шеесет и еден]

Редни броеви

-

61 [sixty-one]

Ordinal numbers

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish US
Првиот месец е јануари. Th- f---- m---- i- J------.
Вториот месец е февруари. Th- s----- m---- i- F-------.
Третиот месец е март. Th- t---- m---- i- M----.
   
Четвртиот месец е април. Th- f----- m---- i- A----.
Петтиот месец е мај. Th- f---- m---- i- M--.
Шесттиот месец е јуни. Th- s---- m---- i- J---.
   
Шест месеци се половина година. Si- m----- m--- h--- a y---.
јануари, февруари, март Ja------ F-------- M----,
април, мај, јуни. Ap---- M-- a-- J---.
   
Седмиот месец е јули. Th- s------ m---- i- J---.
Осмиот месец е август. Th- e----- m---- i- A-----.
Деветтиот месец е септември. Th- n---- m---- i- S--------.
   
Десеттиот месец е октомври. Th- t---- m---- i- O------.
Единаесеттиот месец е ноември. Th- e------- m---- i- N-------.
Дванаесеттиот месец е декември. Th- t------ m---- i- D-------.
   
Дванаесет месеци се една година. Tw---- m----- m--- a y---.
јули, август, септември, Ju--- A------ S--------,
октомври, ноември, декември. Oc------ N------- a-- D-------.