македонски » англиски US   Поставување прашања 1


62 [шеесет и два]

Поставување прашања 1

-

62 [sixty-two]

Asking questions 1

62 [шеесет и два]

Поставување прашања 1

-

62 [sixty-two]

Asking questions 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish US
учи to l---n
Учат ли учениците многу? Do t-- s------- l---- a l--?
Не, тие учат малку. No- t--- l---- a l-----.
   
прашува to a-k
Го прашувате ли често наставникот? Do y-- o---- a-- t-- t------ q--------?
Не, јас не го прашувам често. No- I d---- a-- h-- q-------- o----.
   
одговара to r---y
Одговорете молам. Pl---- r----.
Јас одговарам. I r----.
   
работи to w--k
Работи ли тој сега? Is h- w------ r---- n--?
Да, тој работи сега. Ye-- h- i- w------ r---- n--.
   
доаѓа to c--e
Ќе дојдете? Ar- y-- c-----?
Да, ќе дојдеме веднаш. Ye-- w- a-- c----- s---.
   
живее to l--e
Живеете ли во Берлин? Do y-- l--- i- B-----?
Да, јас живеам во Берлин. Ye-- I l--- i- B-----.