македонски » англиски US   Присвојни заменки 1


66 [шеесет и шест]

Присвојни заменки 1

-

66 [sixty-six]

Possessive pronouns 1

66 [шеесет и шест]

Присвојни заменки 1

-

66 [sixty-six]

Possessive pronouns 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish US
јас – мој I – my
Неможам да го најдам мојот / својот клуч. I c---- f--- m- `----.
Неможам да го најдам мојот / својот возен билет. I c---- f--- m- t-----.
   
ти – твој yo- – y--r
Го најде ли твојот / својот клуч? Ha-- y-- f---- y--- `----?
Го најде ли твојот / својот возен билет? Ha-- y-- f---- y--- t-----?
   
тој – негов he – h-s
Знаеш ли каде е неговиот клуч? Do y-- k--- w---- h-- `---- i-?
Знаеш ли каде е неговиот возен билет? Do y-- k--- w---- h-- t----- i-?
   
таа – нејзин sh- – h-r
Нејзините пари ги нема. He- m---- i- g---.
А и нејзината кредитна картичка ја нема. An- h-- c----- c--- i- a--- g---.
   
ние – наш we – o-r
Нашиот дедо е болен. Ou- g---------- i- i--.
Нашата баба е здрава. Ou- g---------- i- h------.
   
вие – ваш yo- – y--r
Деца, каде е вашиот татко? Ch------- w---- i- y--- f-----?
Деца, каде е вашата мајка? Ch------- w---- i- y--- m-----?