македонски » англиски US   голем – мал


68 [шеесет и осум]

голем – мал

-

68 [sixty-eight]

big – small

68 [шеесет и осум]

голем – мал

-

68 [sixty-eight]

big – small

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish US
голем и мал bi- a-- s---l
Слонот е голем. Th- e------- i- b--.
Глушецот е мал. Th- m---- i- s----.
   
темен и светол da-- a-- b----t
Ноќта е темна. Th- n---- i- d---.
Денот е светол. Th- d-- i- b-----.
   
стар и млад ol- a-- y---g
Нашиот дедо е многу стар. Ou- g---------- i- v--- o--.
Пред 70 години беше уште млад. 70 y---- a-- h- w-- s---- y----.
   
убав и грд be------- a-- u--y
Пеперутката е убава. Th- b-------- i- b--------.
Пајакот е грд. Th- s----- i- u---.
   
дебел и слаб / тенок fa- a-- t--n
Жена со 100 килограми е дебела. A w---- w-- w----- a h------ k---- i- f--.
Маж со 50 килограми е слаб. A m-- w-- w----- f---- k---- i- t---.
   
скап и евтин ex------- a-- c---p
Автомобилот е скап. Th- c-- i- e--------.
Весникот е евтин. Th- n-------- i- c----.