македонски » англиски US   нешто мора


72 [седумдесет и два]

нешто мора

-

72 [seventy-two]

to have to do something / must

72 [седумдесет и два]

нешто мора

-

72 [seventy-two]

to have to do something / must

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish US
мора mu-t
Морам да го испратам писмото. I m--- p--- t-- l-----.
Морам да го платам хотелот. I m--- p-- t-- h----.
   
Мораш да станеш рано. Yo- m--- g-- u- e----.
Мораш да работиш многу. Yo- m--- w--- a l--.
Мораш да бидеш точен. Yo- m--- b- p-------.
   
Тој мора да наполни бензин. He m--- f--- / g-- p----- / g-- g-- (a-.).
Тој мора да го поправи автомобилот / возилото. He m--- r----- t-- c--.
Тој мора да го измие автомобилот / возилото. He m--- w--- t-- c--.
   
Таа мора да пазарува. Sh- m--- s---.
Таа мора да го чисти станот. Sh- m--- c---- t-- a--------.
Таа мора да ги пере алиштата. Sh- m--- w--- t-- c------.
   
Ние мораме веднаш да одиме на училиште. We m--- g- t- s----- a- o---.
Ние мораме веднаш да одиме на работа. We m--- g- t- w--- a- o---.
Ние мораме веднаш да одиме на лекар. We m--- g- t- t-- d----- a- o---.
   
Вие морате да го чекате автобусот. Yo- m--- w--- f-- t-- b--.
Вие морате да го чекате возот. Yo- m--- w--- f-- t-- t----.
Вие морате да го чекате таксито. Yo- m--- w--- f-- t-- t---.