македонски » англиски US   нешто појаснува / образложува 3


77 [седумдесет и седум]

нешто појаснува / образложува 3

-

77 [seventy-seven]

giving reasons 3

77 [седумдесет и седум]

нешто појаснува / образложува 3

-

77 [seventy-seven]

giving reasons 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish US
Зошто не ја јадете тортата? Wh- a----- y-- e----- t-- c---?
Јас морам да ослабам. I m--- l--- w-----.
Јас не ја јадам, бидејки морам да ослабам. I’- n-- e----- i- b------ I m--- l--- w-----.
   
Зошто не го пиете пивото? Wh- a----- y-- d------- t-- b---?
Јас морам уште да возам. I h--- t- d----.
Јас не го пијам, бидејки морам уште да возам. I’- n-- d------- i- b------ I h--- t- d----.
   
Зошто не го пиеш кафето? Wh- a----- y-- d------- t-- c-----?
Тоа е студено. It i- c---.
Јас не го пијам, бидејки е студено. I’- n-- d------- i- b------ i- i- c---.
   
Зошто не го пиеш чајот? Wh- a----- y-- d------- t-- t--?
Немам шеќер. I h--- n- s----.
Јас не го пијам, бидејки немам шеќер. I’- n-- d------- i- b------ I d---- h--- a-- s----.
   
Зошто не ја јадете супата? Wh- a----- y-- e----- t-- s---?
Јас не ја нарачав. I d----- o---- i-.
Јас не ја јадам, бидејки не ја нарачав. I’- n-- e----- i- b------ I d----- o---- i-.
   
Зошто не го јадете месото? Wh- d---- y-- e-- t-- m---?
Јас сум вегетаријанец. I a- a v---------.
Јас не го јадам, бидејки сум вегетаријанец. I’- n-- e----- i- b------ I a- a v---------.