македонски » англиски US   Придавки 1


78 [седумдесет и осум]

Придавки 1

-

78 [seventy-eight]

Adjectives 1

78 [седумдесет и осум]

Придавки 1

-

78 [seventy-eight]

Adjectives 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish US
една стара жена an o-- l--y
една дебела жена a f-- l--y
една радознала жена a c------ l--y
   
една нова кола a n-- c-r
една брза кола a f--- c-r
една удобна кола a c---------- c-r
   
еден син фустан a b--- d---s
еден црвен фустан a r-- d---s
еден зелен фустан a g---- d---s
   
една црна ташна a b---- b-g
една кафеава ташна a b---- b-g
една бела ташна a w---- b-g
   
љубезни луѓе ni-- p----e
учтиви луѓе po---- p----e
интересни луѓе in--------- p----e
   
мили деца lo---- c------n
дрски деца ch---- c------n
мирни деца we-- b------ c------n