македонски » англиски US   Придавки 3


80 [осумдесет]

Придавки 3

-

80 [eighty]

Adjectives 3

80 [осумдесет]

Придавки 3

-

80 [eighty]

Adjectives 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish US
Таа има куче. Sh- h-- a d--.
Кучето е големо. Th- d-- i- b--.
Таа има големо куче. Sh- h-- a b-- d--.
   
Таа има куќа. Sh- h-- a h----.
Куќата е мала. Th- h---- i- s----.
Таа има една мала куќа. Sh- h-- a s---- h----.
   
Тој живее во хотел. He i- s------ i- a h----.
Хотелот е евтин. Th- h---- i- c----.
Тој живее во евтин хотел. He i- s------ i- a c---- h----.
   
Тој има автомобил. He h-- a c--.
Автомобилот е скап. Th- c-- i- e--------.
Тој има скап автомобил. He h-- a- e-------- c--.
   
Тој чита еден роман. He r---- a n----.
Романот е досаден. Th- n---- i- b-----.
Тој чита еден досаден роман. He i- r------ a b----- n----.
   
Таа гледа еден филм. Sh- i- w------- a m----.
Филмот е интересен. Th- m---- i- e-------.
Таа гледа еден интересен филм. Sh- i- w------- a- e------- m----.