македонски » англиски US   Минато 4


84 [осумдесет и четири]

Минато 4

-

84 [eighty-four]

Past tense 4

84 [осумдесет и четири]

Минато 4

-

84 [eighty-four]

Past tense 4

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish US
чита to r--d
Јас читав. I r---.
Јас го прочитав целиот роман. I r--- t-- w---- n----.
   
разбира to u--------d
Јас разбрав. I u---------.
Јас го разбрав целиот текст. I u--------- t-- w---- t---.
   
одговара to a----r
Јас одговорив. I a-------.
Јас одговорив на сите прашања. I a------- a-- t-- q--------.
   
Јас го знам тоа – јас го знаев тоа. I k--- t--- – I k--- t---.
Јас го пишувам тоа – јас го напишав тоа. I w---- t--- – I w---- t---.
Јас го слушам тоа – јас го слушнав тоа. I h--- t--- – I h---- t---.
   
Јас го земам тоа – јас го зедов тоа. I’-- g-- i- – I g-- i-.
Јас го носам тоа – јас го донесов тоа. I’-- b---- t--- – I b------ t---.
Јас го купувам тоа – јас го купив тоа. I’-- b-- t--- – I b----- t---.
   
Јас го очекувам тоа – јас го очекував тоа. I e----- t--- – I e------- t---.
Јас го појаснувам тоа – јас го појаснив тоа. I’-- e------ t--- – I e-------- t---.
Јас го знам тоа – јас го знаев тоа. I k--- t--- – I k--- t---.