македонски » англиски US   Императив 1 (Наредбена форма)


89 [осумдесет и девет]

Императив 1 (Наредбена форма)

-

89 [eighty-nine]

Imperative 1

89 [осумдесет и девет]

Императив 1 (Наредбена форма)

-

89 [eighty-nine]

Imperative 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish US
Ти си толку мрзелив / мрзелива – не биди толку мрзелив / мрзелива! Yo- a-- s- l--- – d---- b- s- l---!
Ти спиеш толку долго – не спиј толку долго! Yo- s---- f-- s- l--- – d---- s---- s- l---!
Ти доаѓаш толку доцна – не доаѓај толку доцна! Yo- c--- h--- s- l--- – d---- c--- h--- s- l---!
   
Ти се смееш толку гласно – немој да се смееш толку гласно! Yo- l---- s- l----- – d---- l---- s- l-----!
Ти зборуваш толку тивко – не зборувај толку тивко! Yo- s---- s- s----- – d---- s---- s- s-----!
Ти пиеш премногу – не пиј толку многу! Yo- d---- t-- m--- – d---- d---- s- m---!
   
Ти пушиш премногу – не пуши толку многу! Yo- s---- t-- m--- – d---- s---- s- m---!
Ти работиш премногу – не работи толку многу! Yo- w--- t-- m--- – d---- w--- s- m---!
Ти возиш пребрзо – не вози толку брзо! Yo- d---- t-- f--- – d---- d---- s- f---!
   
Станете, господине Милер! Ge- u-- M-. M-----!
Седнете, господине Милер! Si- d---- M-. M-----!
Останете на местото, господине Милер! Re---- s------ M-. M-----!
   
Имајте трпение! Be p------!
Не брзајте! Ta-- y--- t---!
Почекајте еден момент! Wa-- a m-----!
   
Бидете внимателни! Be c------!
Бидете точни! Be p-------!
Не бидете глупави! Do--- b- s-----!