македонски » англиски US   Сврзници 1


94 [деведесет и четири]

Сврзници 1

-

94 [ninety-four]

Conjunctions 1

94 [деведесет и четири]

Сврзници 1

-

94 [ninety-four]

Conjunctions 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish US
Чекај, додека да престане дождот. Wa-- u---- t-- r--- s----.
Чекај, додека да бидам готов / готова. Wa-- u---- I-- f-------.
Чекај, додека тој да се врати. Wa-- u---- h- c---- b---.
   
Ќе почекам, додека ми се исуши косата. I’-- w--- u---- m- h--- i- d--.
Ќе почекам, додека да заврши филмот. I’-- w--- u---- t-- f--- i- o---.
Ќе почекам, додека семафорот светне зелено. I’-- w--- u---- t-- t------ l---- i- g----.
   
Кога патуваш на одмор? Wh-- d- y-- g- o- h------?
Уште пред летниот распуст? Be---- t-- s----- h-------?
Да, уште пред да започне летниот распуст. Ye-- b----- t-- s----- h------- b----.
   
Поправи го кровот, пред да започне зимата. Re---- t-- r--- b----- t-- w----- b-----.
Измиј си ги рацете, пред да седнеш на масата. Wa-- y--- h---- b----- y-- s-- a- t-- t----.
Затвори го прозорецот, пред да излезеш. Cl--- t-- w----- b----- y-- g- o--.
   
Кога ќе се вратиш дома? Wh-- w--- y-- c--- h---?
По наставата? Af--- c----?
Да, откако ќе заврши наставата. Ye-- a---- t-- c---- i- o---.
   
Откако тој имаше несреќа, не можеше повеќе да работи. Af--- h- h-- a- a-------- h- c---- n-- w--- a------.
Откако тој ја загуби работата, тој замина за Америка. Af--- h- h-- l--- h-- j--- h- w--- t- A------.
Откако тој замина за Америка, тој стана богат. Af--- h- w--- t- A------- h- b----- r---.