македонски » англиски US   Сврзници 3


96 [деведесет и шест]

Сврзници 3

-

96 [ninety-six]

Conjunctions 3

96 [деведесет и шест]

Сврзници 3

-

96 [ninety-six]

Conjunctions 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish US
Јас станувам, штом заѕвони будилникот. I g-- u- a- s--- a- t-- a---- r----.
Јас станувам уморен / уморна, штом треба да учам. I b----- t---- a- s--- a- I h--- t- s----.
Јас ќе престанам да работам, штом ќе бидам 60. I w--- s--- w------ a- s--- a- I a- 60.
   
Кога ќе се јавите? Wh-- w--- y-- c---?
Штом имам еден момент време. As s--- a- I h--- a m-----.
Тој ќе се јави, штом ќе има малку време. He--- c---- a- s--- a- h- h-- a l----- t---.
   
Колку долго ќе работите? Ho- l--- w--- y-- w---?
Јас ќе работам, се додека можам. I’-- w--- a- l--- a- I c--.
Јас ќе работам, се додека сум здрав / здрава. I’-- w--- a- l--- a- I a- h------.
   
Тој лежи во кревет, наместо да работи. He l--- i- b-- i------ o- w------.
Таа чита весник, наместо да готви. Sh- r---- t-- n-------- i------ o- c------.
Тој седи во кафеаната, наместо да си оди дома. He i- a- t-- b-- i------ o- g---- h---.
   
Колку што знам, тој живее овде. As f-- a- I k---- h- l---- h---.
Колку што знам, неговата сопруга е болна. As f-- a- I k---- h-- w--- i- i--.
Колку што знам, тој е невработен. As f-- a- I k---- h- i- u---------.
   
Јас се успав, инаку ќе дојдев навреме. I o--------- o-------- I-- h--- b--- o- t---.
Јас го пропуштив автобусот, инаку ќе дојдев навреме. I m----- t-- b--- o-------- I-- h--- b--- o- t---.
Јас не го најдов патот, инаку ќе дојдев навреме. I d----- f--- t-- w-- / I g-- l---- o-------- I-- h--- b--- o- t---.