македонски » англиски UK   Лица


1 [еден]

Лица

-

+ 1 [one]

+ People

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
jас II +
jас и ти I a-- y-u +
ние двајцата bo-- o- us +
   
тој he +
тој и таа he a-- s-e +
тие двајцата th-- b--h +
   
маж th- m-n +
жена th- w---n +
дете th- c---d +
   
една фамилија a f----y +
мојата фамилија my f----y +
Мојата фамилија е овде. My f----- i- h---. +
   
Јас сум овде. I a- h---. +
Ти си овде. Yo- a-- h---. +
Тој е овде и таа е овде. He i- h--- a-- s-- i- h---. +
   
Ние сме овде. We a-- h---. +
Вие сте овде. Yo- a-- h---. +
Тие сите се овде. Th-- a-- a-- h---. +